Lieve tweevoeters… Als viervoeter van het hondenras moet mij iets van het hart.

Ik schaam mij namelijk diep, heel diep. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik als hond ook behoeftes en doe ik ook behoeftes.

Het gaat namelijk om het volgende:

Als mijn baasje eindelijk laat in de middag thuis komt van zijn werk (althans ik vermoed dat hij van zijn werk komt…) heeft hij eindelijk de tijd om mij uit te laten.

Het liefst hol en draaf ik 5 km maar mijn baasje is moe en wil er snel vanaf zijn, met als resultaat dat hij mij uitlaat in het dorp.

Mijn darmen staan op springen en ik kan het dan ook niet laten om het eerste de beste hoekje gras wat ik tegenkom te bevuilen. Soms moet ik zo nodig dat zelfs de stoep niet veilig is. Nu zullen jullie denken doe dat nou niet, maar ik kan niet anders. Maar geloof mij als ik het zou kunnen zou ik zelf een schepje ter poot nemen en de door mij zorgvuldige creatief gedraaide drol opscheppen en in het dichtstbijzijnde putje gooien, maar helaas kan ik dat niet.

Ik verwacht dan ook eigenlijk dat mijn baasje dit voor mij doet en niet alleen voor mij maar ook voor de rest van het dorp. Voor de mensen die keurig het gras onderhouden waar ik net op heb gepoept, of voor de kinderen die kastanjes zoeken onder de boom waar ik net een exemplaar heb gedumpt of voor de moeders met hun kinderwagen die het al zo druk hebben met hun kleine koters.

Maar helaas loopt mijn baasje stug door, want hij wil wel de lusten van het bezitten van een hond maar niet de lasten en ik……. Ik schaam mij diep. Ik laat mijn kop hangen in de hoop dat niemand ziet dat ik het ben geweest. Soms kom ik andere honden met hun baasje tegen en die baasjes hebben dan zakjes of een schepje bij zich en dan ben ik jaloers… jaloers omdat zij wel een baasje hebben die zijn/haar verantwoordelijkheid neemt. Wat zou ik dolgraag trots willen zijn op mijn baasje, maar helaas mag het niet zo zijn en ik schaam mij dan ook diep……..

Ik kruip dan maar weer in mijn hondenmand en lig stilletjes te huilen, want ik zou het zo graag anders willen.

Daarom lieve hondenbezitters, hou Holwerd schoon en RUIM DE SHIT OP!!!!!

Weet je… ik ben er trouwens ook helemaal klaar mee, ik zal mijn baasje zijn nieuwe schoenen effe opzoeken en hier even heerlijk op kauwen… dat zal hem leren!

Geverifieerd door MonsterInsights